Alles over aankleed spelletjes
De naam zegt eigenlijk meteen al waar het over gaat, over iets of iemand spelenderwijs aankleden. Ze worden al eeuwenlang gespeeld, vroeger ging dit met kleurplaten en poppen maar met de komst van de thuis computer en de tablet worden er ook steeds meer van deze spellen via internet gespeeld.

Het principe is dat je begint met een pop of een tekening van een pop zonder kleding aan. Deze kun je dan aantrekken wat je leuk vindt. Dit soort aankleed spelletjes vallen het meest in de smaak bij meisjes in de leeftijd van 2 tot ongeveer 10 jaar oud. Je hebt verschillende varianten van dit spel, bij sommige kun je alleen maar virtuele poppen kiezen om aan te kleden maar bij andere kun je ook foto’s uploaden en zo dus eigenlijk jezelf, vriendjes en vriendinnetjes of zelfs een bekende Nederlander aankleden. Wat je de poppen aan kunt trekken verschilt ook per spel. Soms kun je gekke pakken en maskers kiezen maar bij andere kun je de poppen juist erg reëel aankleden. Zo kan iedereen zijn pop kleden hoe hij of zij er later of nu uit wil zien.

Sommige ouders en leerkrachten vinden dit soort aankleed spelletjes zonde van de tijd van de kinderen, dit is erg jammer want verbeelding spelletjes zijn namelijk erg belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen spelen deze juist omdat ze interesse tonen in wie ze later willen worden. De een wil dokter worden, de ander piloot. Door deze spellen te spelen denken de kinderen al spelenderwijs na over de toekomst.

Vandaag de dag zijn er niet alleen maar aparte aankleed spelletjes want in heel veel grote websites zit een onderdeel waar je zelf je eigen karakter moet maken. Denk bijvoorbeeld aan sommige chat sites, daar wordt ook eerst gevraagd om jezelf te maken door middel van een zogenaamde avatar. Er kan dan gekozen worden uit verschillende haarkleuren, verschillende kleuren ogen, en soorten kleding. Zo kan de persoon waar je mee chat zonder een foto te zien toch een beeld krijgen van hoe je eruit ziet.

Onze website AankleedSpelletjes.nl staat helemaal vol met dit soort games van alle soorten en maten, zo moet je bij het ene spel een stewardess een nieuwe outfit geven en bij een andere weer een hondje of ander schattig diertje.